VW Collaboration manager till Scanias Projektkontor

Vi söker dig som lockas av att agera nav i en karusell av produktutveckling, strategi och politik!

Scanias Projektkontors uppdrag är att leda företagets tvärfunktionella utvecklingsprojekt, från koncept till industrialisering av färdiga lastbilar, bussar och motorer. Vi arbetar parallellt med projekt i alla mognadsstadier, med deltagare från samtliga delar av Scania samt berörda delar inom Volkswagenkoncernen. För oss på projektkontoret innebär det en dynamisk miljö där olika frågeställningar och utmaningar ständigt dyker upp. Det ger dig som VW Collaboration Manager möjlighet att utvecklas och få en unik helhetsförståelse för Scanias och koncernens affär.

Dina arbetsuppgifter
Scania samarbetar inom produktutveckling med övriga bolag inom Volkswagen Truck & Bus Holding. Det ökande samarbetet, framförallt med MAN Truck & Bus, ställer högre krav på samordning och tvärfunktionell koordinering, både internt och mellan bolagen.
Du kommer att ha det sammanhållande ansvaret för förberedelser inför koncerngemensamma beslutsmöten. I det ingår bland annat att coacha och stötta ansvarig projektledare i arbetet att nå de nödvändiga besluten, samt att säkerställa att Scanias beslutsfattare har all nödvändig information.
Du kommer att ta täten i att forma ramverk och processer för effektivt samarbete i våra utvecklingsprojekt och i integreringen i Scanias befintliga processer.
Beroende på din erfarenhet kommer du ingå i projektkontorets ledningsgrupp.
 
Din profil
Rollen kräver ett internationellt ledarskap över bolagsgränser samt förmåga att se till det bästa både för Scania och Volkswagen Truck & Bus Holding. Att tillämpa och utveckla arbetssätt är en del av vardagen. Vi tror att du är civilingenjör eller motsvarande, samt har mångårig erfarenhet av produktutveckling och gärna projektledning.
 
Du har flera års ledarerfarenhet t.ex. som senior chef eller projektledare.
Viktiga egenskaper är din förmåga att agera strategiskt och hantera politiska frågeställningar på ett lösningsfokuserat sätt. Att kunna arbeta flexibelt med konflikthantering och hitta effektiva samarbeten är en hörnsten i arbetet. Du har även vana att leda möten i internationella sammanhang.
 
Som person är du engagerad och strukturerad och du gillar ett högt tempo. Du trivs med att ta egna initiativ och med teamets och företagets resultat i fokus. Du är utåtriktad och har god förmåga att utveckla och upprätthålla ett brett kontaktnät på alla nivåer, samt är komfortabel med att presentera och rapportera inför större grupper. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Kunskaper i tyska är meriterande.
 
Passar du in på ovanstående och känner dig lockad av att komma in i en värld med stora utvecklingsmöjligheter är du välkommen att höra av dig till oss.
Vi ser fram mot din ansökan!
 
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 
För mer information
Kontakta
Frida Ödmark 08-553 83236 (innehar rollen idag)
Helene Sjöblom, 08-553 80214 (chef för projektkontoret)
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.
 
Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20172709 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

About the job

  • Title: VW Collaboration manager till Scanias Projektkontor
  • Business area: Managers/Project Managers
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2017-09-24
  • Job Id: 20172709

About Scania

Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group